Mk1 , smooth move and usb on win 7 system

Mk1 , smooth move and usb on win 7 system

Postby kw3.cnc » 25 Jan 2013, 08:20

Hello Andrej
sometime i encounter a strange problem with the stepper movements ( all 3 axes ) , when i move in jog or in auto ,i can feel a small interruption when motors move ( ie 1 sec ) , but not enough to stop , just hear a different motor noise .
This problem is not always present , and if i restart application and stepper drivers , the problem disappear ( for some time ).
I have take a look on win task manager to understand if something is creating this trouble , but actually there's not a lot of active task ( pc , with no AV application running , just OS and cnc controller...)
Have you some idea for solving this problem ?

Thanks

Gio'
kw3.cnc
 
Posts: 5
Joined: 17 Aug 2012, 19:39
Location: Italia - Veneto
Controller: Mk3

Re: Mk1 , smooth move and usb on win 7 system

Postby Andrej » 25 Jan 2013, 09:26

This is known issue in Mk1 controller. During jogging controller recalculates and updates information. Sometimes this takes too long and little delay is added between steps. You can hear this as "click" noise.
Andrej
 
Posts: 2489
Joined: 10 Jan 2012, 16:09
Controller: Many controllers

Re: Mk1 , smooth move and usb on win 7 system

Postby kw3.cnc » 25 Jan 2013, 09:48

Ok
Thanks !
kw3.cnc
 
Posts: 5
Joined: 17 Aug 2012, 19:39
Location: Italia - Veneto
Controller: Mk3

Re: Mk1 , smooth move and usb on win 7 system

Postby eduardocarvalho » 01 Aug 2016, 00:58

this problem occurs only in MK1?
eduardocarvalho
 
Posts: 2
Joined: 07 Mar 2013, 02:47
Controller: Mk1

Re: Mk1 , smooth move and usb on win 7 system

Postby Support » 01 Aug 2016, 10:24

@ eduardocarvalho: Yes
Support
 
Posts: 2609
Joined: 07 Apr 2014, 17:39
Controller: Many controllers


Return to Mk1 controller



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest